Managed hosting door True

Noordam van Toshiba naar MegaSellers Franchise

 

Wilfred Noordam, voorheen lid van het managementteam bij Toshiba, gaat voor ict-leverancier MegaSellers een franchiseorganisatie optuigen. Met dit franchisemodel wordt beter ingespeeld op de behoeften van het regionale mkb, volgens Noordam.

In Nederland zijn er 600.000 actieve mkb-ers, volgens MegaSellers. MegaSellers Franchise wil binnen drie jaar vijftig regionale specialisten aanstellen, die op basis van het franchisemodel het lokale mkb bedienen. Op dit moment zijn de eerste franchisenemers al in opleiding bij MegaSellers.

Het idee achter de franchiseformule is dat er van de voordelen van een groot bedrijf geprofiteerd wordt, terwijl de persoonlijke aandacht niet uit het oog verloren wordt. De mkb-ers en franchisenemers profiteren van schaalvoordelen zoals lagere premies van de kredietverzekeringen, voorfinanciering voor de franchisenemers, volumevoordelen waardoor er goedkoper ingekocht kan worden, een uitgekiende logistieke operatie en het kunnen bieden van 4 uur responsservice.

Wilfred Noordam, voorheen lid van het managementteam bij Toshiba, zegt: "Ook aan de fabrikanten- en distributiekant zijn de businessmodellen voor deze markt niet geschikt. Zij richten zich op grote deals. Als motor van de Nederlandse economie krijgt het mkb daardoor niet de aandacht die het nodig heeft. De ict-service en -begeleiding schieten vaak ernstig tekort. Vanuit Toshiba zag ik het al: dit is precies waar de mkb-er op zit te wachten. Ik heb het volste vertrouwen in deze formule."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1868266). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.