Managed hosting door True

Red Hat sluit zich aan bij Interop Vendor Alliance

 

Red Hat treedt toe tot Interop Vendor Alliance, een gemeenschap van software en hardware vendors die samenwerken om de interoperabiliteit te verhogen met Microsoft systems.

De toetreding tot deze organisatie ligt in het verlengstuk van het werk dat JBoss, een divisie van Red Hat, heeft gedaan om het JBoss Enterprise Middleware op een Windows platform te optimaliseren.

Red Hat zelf gaf in november 2006 aan toenaderingspogingen van Microsoft te hebben afgewezen. Laatstgenoemde sloot die maand een samenwerkingsovereenkomst met concurrent Novell, gericht op interoperabiliteit, maar ook afdekking van patenten en claims daarop. Die resulteerde op 13 februari 2007 in de aankondiging van een Novell-Microsoft roadmap.

Microsoft vormde in november 2006 een alliantie voor interoperabiliteit waarvan een aantal it-leveranciers lid zijn geworden. In deze alliantie werken Microsoft en andere leveranciers samen om hun systemen beter met elkaar te laten werken, zodat klanten hun software beter kunnen integreren en gebruiken. Bijvoorbeeld op het gebied van webservices.

In de alliantie zitten Sun Microsystems, Novell, BEA Systems, Business Objects, Citrix Systems en XenSource. Andere leden zijn CA, The Carbon Project, Centeris, AMD, GXS, IP Commerce, JNBridge, Kernel Networks, Levi, Ray & Shoup, NEC, Network Appliance, Q4bis, Quest Software, Siemens Software AG, SugarCRM, Symphony Services en Xcalia.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1866574). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.