Managed hosting door True

Cisco introduceert Digital Signage

 

Cisco introduceert Cisco Digital Signage, een oplossing voor het beheren, publiceren en terugspelen van streaming media op hoge beeldkwaliteit. De term digital signage wordt gebruikt voor streaming media-uitingen die in publieke ruimtes worden afgespeeld voor een specifiek publiek, zoals commercials in een winkelcentrum of een trainingsprogramma in een kantoorgebouw. Met Cisco Digital Signage, in combinatie met een ip-netwerk, kunnen bedrijven hun videoboodschap eenvoudig via een webinterface communiceren en beheren.

"De vraag naar hoogwaardige narrow casting-oplossingen neemt toe omdat bedrijven hiermee in staat zijn marketinguitingen te optimaliseren en de aandacht van klanten te trekken", zegt Marthin de Beer, senior vice president van Cisco's Emerging Markets Technology Group. "Bedrijven zien steeds meer de toegevoegde waarde van video voor verschillende doeleinden. Met Cisco Digital Signage kunnen bedrijven zowel werknemers als klanten bereiken met krachtige content."

Cisco Digital Signage bestaat uit twee producten. De eerste is Cisco Digital Media Manager, een webgebaseerde applicatie voor het creëren, beheren en publiceren van digitale media op daarvoor geschikte beeldschermen. Cisco Digital Media Manager identificeert en beheert alle beschikbare streaming media-uitingen en helpt de gebruiker met het maken van play lists, contentschema's en templates. De applicatie biedt toegangscontrole op basis van rollen, monitoring- en rapportagetools.

Het tweede product is Cisco Digital Media Player: een klein apparaatje dat zorgt voor  terugspelen van video, afbeeldingen en tekst op daarvoor geschikte beeldschermen. Cisco Digital Media Player ondersteunt zowel full-screen video als het opdelen van het scherm in verschillende grafische zones en levert lokale opslag van beeld en geluid. De Media Player ondersteunt MPEG 1, 2 en 4 in zowel standaard als high definition.

Met Cisco Digital Signage kunnen organisaties de interactie met specifieke klantgroepen optimaliseren. Zo kunnen retailers deze vorm van narrow-casting inzetten om nieuwe producten te promoten en zo de omzet verhogen. Banken kunnen digital signage inzetten om klanten te informeren over nieuwe producten terwijl ze in de rij wachten. Andere toepassingen zijn informatieve content in hotels, op vliegvelden en op andere publieke plaatsen als ziekenhuizen en overheidsinstellingen.

Cisco Digital Signage vormt een uitbreiding op het Cisco Digital Media System, een geïntegreerde oplossing voor het creëren, beheren en benaderen van digitale media, inclusief functionaliteit voor live uitzenden van video's en Video on Demand (VOD).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1835638). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.