Managed hosting door True

Sun boekt geringe winst in vierde kwartaal

 

Verlies Sun Microsystems over fiscaal jaar 2002 loopt op tot 2,38 miljard dollar, door een eenmalige afschrijving van 2,1 miljard dollar.

Sun Microsystems heeft de cijfers bekendgemaakt voor het vierde fiscale kwartaal van 2003, dat eindigde op 30 juni. De omzet in dit kwartaal kwam uit op 2,98 miljard US dollar, een daling van 13 procent vergeleken met de 3,4 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2002. De brutomarge bedraagt dit kwartaal 43,7 procent van de omzet, een stijging van 2,4 procentpunten vergeleken met het vierde kwartaal van vorig jaar. De nettowinst komt uit op 12 miljoen US dollar, wat neerkomt op 0 dollarcent per aandeel. Vorig jaar bedroeg de winst in het vierde kwartaal 61 miljoen US dollar ofwel 2 dollarcent per aandeel. Verder bedroegen in dit kwartaal de kasgelden uit lopende activiteiten 335 miljoen dollar en is de kaspositie verbeterd tot meer dan 5,7 miljard. De omzet in het volledige fiscale jaar 2003 bedraagt 11,4 miljard US dollar, een daling van 8,5 procent ten opzichte van de 12,5 miljard dollar over 2002. De brutomarge bedraagt over dit hele fiscale jaar 43,2 procent van de omzet, een stijging van 3,9 procentpunten ten opzichte van het fiscale jaar 2002. Sun Microsystems heeft dit jaar een verlies geleden van 2,38 miljard US dollar, wat neerkomt op 75 dollarcent per aandeel. Het verlies is daarmee groter dan in fiscaal jaar 2002, toen die nog 587 miljoen US dollar bedroeg. Hierbij moet wel worden aangetekend dat het verlies over fiscaal jaar 2003 inclusief een eenmalige afschrijving is ter hoogte van 2,12 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1805). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.