Managed hosting door True

CA Nederland verwacht meer partneractiviteiten

 

Frank Fidder, country manager CA Nederland en voorheen werkzaam bij Niku, verwacht in 2007 meer met partners te gaan samenwerken.

Fidder wil het aandeel van de partners in de omzet van CA de komende tijd verhogen van 20 tot 25 procent. Hij vertelt: "We zijn een redelijk complex bedrijf, omdat we veel technologie in huis hebben voor verschillende klanten en verkoopkanalen. We doen dat direct en samen met verschillende partners. Dat gaat van volumeproducten tot complexe mainframeproducten. We moeten nu groei halen uit de verkoop van nieuwe technologieën die CA heeft overgenomen, zoals Niku of Concord. Een belangrijke partner is bijvoorbeeld Capgemini, dat 100 mensen in dienst heeft voor Clarity (voorheen Niku, red.)-implementaties. We zien ook andere partijen die in het Clarity-portfolio geïnteresseerd zijn, zoals Accenture, of in security-projecten, zoals CA eTrust. Identity management en access management zijn erg actueel op dit moment. De nadruk van CA ligt op de high-end markt, zoals project- en portfoliomanagement en wat de implicaties zijn voor it-management. Daar willen we meer werken met de high-end partners, zoals systeem integratoren. Die hebben management consultants in dienst die niet alleen tools selecteren, maar ook advies geven over beleid rond security en compliance."
Fidder is tevreden over de volumehandel en zijn distributeurs. "Er valt echter meer te halen, in principe kan er een ‘handvol' distributeurs bij, bijvoorbeeld voor onze security-producten. Ik verwacht daarom dat we in 2007 met meer partners werken. Dat rechtvaardigt de aanstelling van een partnermanager."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1801665). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.