Managed hosting door True

Omzet Lexmark gestegen

 

Lexmark International heeft in het tweede kwartaal van 2003 een omzet gedraaid van 1,120 miljard dollar, 6% hoger dan vorig jaar.

De nettowinst per aandeel bedroeg 77 dollarcent, een groei van 16% vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. ’Lexmark’s op supplies gebaseerde businessmodel heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan deze financiële resultaten’, zegt Paul J. Curlander, voorzitter en CEO van Lexmark. Lexmark’s omzet voor het tweede kwartaal dat eindigde op 30 juni 2003, kwam uit op 1,120 miljard dollar, 6% meer dan de 1,058 miljard van een jaar eerder. De omzet in laser en inkjet supplies bedroeg 630 miljoen dollar, 11% hoger dan vorig jaar. De omzet van deze supplies bedraagt nu 56% van de totale omzet van Lexmark. De omzet van de laser en inkjet printers was 400 miljoen, 2% meer dan in het tweede kwartaal van 2002. De brutowinst kwam uit op 34% van de omzet, een stijging van 2% vergeleken met vorig jaar. Deze verbetering is vooral een gevolg van de grotere bijdrage van supplies in de productmix en de gestegen marge op deze supplies. Deze marge is een gedeeltelijk tenietgedaan door de lagere marges op printers. Over het eerste half jaar van 2003 boekte Lexmark een omzet van 2,228 miljard dollar, 6% meer dan over dezelfde periode vorig jaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1793). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.