Managed hosting door True

VEB over Getronics: 'positie Wagenaar onhoudbaar'

 

De Vereniging van Nederlandse Effectenbezitters (VEB) vindt dat er chaos is bij Getronics en zegt dat de positie van topman Klaas Wagenaar onhoudbaar is geworden.

Dit  schrijft VEB-zegsman Peter Paul de Vries op de site van de belangenvereniging. Hij baseert zich op een artikel uit de Telegraaf over het gerommel bij Getroncis, dat gebaseerd is op anonieme bronnen: "Desalniettemin acht de VEB het niet onwaarschijnlijk dat deze informatie deels of grotendeels juist is, met name aangezien deze vrijwel naadloos past in andere informatie rond Getronics: de eerdere berichten over interesse van KPN, het onvrijwillige vertrek van CFO Theo Janssen op 13 november en het - vandaag aangekondigde - voornemen om het maatschappelijk kapitaal te verhogen. Indien we ervan uitgaan dat de informatie in het Telegraaf artikel juist is, dan is de chaos binnen Getronics nog groter dan eerder aangenomen. Dat Getronics, waarvan de resultaten zich negatief ontwikkelen en de balans aanzienlijk is verzwakt, aan een grote overname denkt, is beangstigend. Zeker in het licht van het feit dat de overname van PinkRoccade op een teleurstelling is uitgelopen. Indien Wagenaar al eerder op de hoogte was van de megaverliezen in Italië en wanneer hij de cijfers wil oppoetsen met een pensioenbate, is zijn positie helemaal onhoudbaar. De VEB heeft op 2 augustus 2006 na de desastreuze halfjaarcijfers aangedrongen op het vertrek van Wagenaar. De redenen voor een dergelijk vertrek zijn alleen maar toegenomen. Naar aanleiding van de publiciteit van vandaag zal de Raad van Commissarissen ongetwijfeld een spoedvergadering inlassen om de crisis te bespreken. De vraag is wie de knoop doorhakt: de commissarissen of Wagenaar zelf. Mogelijk is het een kwestie van dagen voor die beslissing valt. "


Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1769304). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.