Managed hosting door True

'Uitgaven it stijgen komende drie jaar'

 

De meerderheid van Nederlandse business en it-managers denkt de komende drie jaar meer uit te gaan geven aan informatietechnologie (it). Dit blijkt uit een onderzoek van Accenture die het verschil in mening van business managers en it-managers op het gebied van it-productiviteit en it-uitgaven wist te achterhalen.

Het onderzoek, onder bijna 200 business en it-managers van grote bedrijven in Nederland, toont aan dat meer dan de helft van de business managers (54 procent) een stijging van het it-budget voorziet. Een hoger percentage it-managers (63 procent) is dezelfde mening toebedeeld. Daarbij geeft een grote meerderheid van de respondenten aan dat zij een sterke samenhang zien tussen it-uitgaven en het bereiken van bedrijfsdoelen: 70 procent de business managers en 75 procent van de it-managers. Meer dan driekwart van de respondenten (77 procent) de business managers en 75 procent de it-managers) zegt dat het afstemmen van it op de bedrijfsdoelstellingen niet makkelijk is.

“Het afstemmen van de it strategie op de bedrijfsdoelstellingen is één van de belangrijkste factoren voor het creëren van waarde uit technologie-investeringen”, zegt Marc Schuuring, executive partner strategic it effectiveness (SitE) Accenture Nederland. “Die afstemming is één van de grootste uitdagingen voor bedrijven.”

Uit de studie komt eveneens naar voren dat tweederde van de respondenten aangeeft dat de productiviteit in hun bedrijf is gestegen de afgelopen drie jaar. Zij schrijven de productiviteitsverbetering toe aan de juiste investeringen in it en een beter gebruik van technologie. Deze twee factoren worden door hen ook gezien als de belangrijkste factoren die bijdragen aan productiviteitsverbeteringen voor een onderneming.

Naast productiviteit, stegen de afgelopen jaren ook de uitgaven aan it volgens de ondervraagde managers. Maar dit weerhoudt de managers er niet van te stellen dat de hoogte van de investeringen in it goed is (64 procent van de it-managers en 69 procent van de business managers). Opvallend is wel dat tweederde van de business managers (64 procent) vindt dat de it-investeringen, afgezet tegen de daadwerkelijke opbrengsten, niet opleveren wat ze verwachten, ten opzichte van eenderde (36 procent) van de it-executives.

Marc Schuuring: “De impact van it op hoe snel en hoe goed een bedrijf haar bedrijfsdoelstellingen bereikt, kan verschillen. Maar de impact wordt vergroot wanneer een bedrijf zijn it-investeringen daar investeert waar ook haar (bedrijfs)prioriteiten liggen. Wij zien dat bedrijven die succesvol zijn in het bereiken van bedrijfsdoelen in ieder geval twee dingen doen: zij betrekken het top management bij belangrijke beslissingen over it-investeringen en zij creëren een cultuur waarin business en it-managers intensief samenwerken.”

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1745230). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.