Managed hosting door True

Dell en Channel Concepts bedienen resellers

 

Channel Concepts en Dell Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Channel Concepts levert de computersystemen van Dell aan resellers.

De Dell-oplossingen worden gecombineerd met een aantal andere producten die door Channel Concepts worden geleverd aan deze resellers, zoals SAP Business One-bedrijfssoftware, besturingssystemen, beveiligingssoftware en iSCSI SAN Storage-oplossingen. Bart van Rheenen, directeur van Channel Concepts, is erg enthousiast over deze samenwerking. “Veel van onze klanten vragen ons hardware te leveren en mee te leveren met software naast specifieke hardware die Channel Concepts aan het kanaal levert”, aldus Van Rheenen. “Uiteraard hebben wij zorgvuldig geëvalueerd welke fabrikant het best aansluit bij onze doelgroep. We hebben nu met Dell een verrassend kundige en slagvaardige partner in huis. Daarnaast is het erg plezierig werken met het salesteam en specifieke afdelingen zoals de enterprise afdeling.”  Mark van der Linden, director preferred accounts, verwacht veel van de samenwerking: ”De enthousiaste wijze waarop het team van Channel Concepts met ons samenwerkt, brengt Dell-producten op plaatsen waar nu producten van onze collegafabrikanten staan. Daarnaast sluit de richting waarin Channel Concepts zich beweegt uitstekend aan bij de ambities van Dell om in de bovenkant mkb en enterprise-omgevingen te groeien.”

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1727634). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Het directe model van Dell krijgt nu wel een heel aparte indirecte bijsmaak. Of is Channel Concepts eigenlijk ook een eindgebruiker volgens Dell? Dell met een two-tier distributiemodel... Wie had dat ooit gedacht (behalve dan alle resellers die al jaren Dell-spulletjes verkopen)?

Tja, wat moet je hier nu van zeggen. Eerst is Dell heel erg druk om de hele wereld te verkondigen dat ze de schandalige marges van de tussenhandel omzeilen door rechtstreeks aan eindgebruikers te leveren. Dan hebben ze vervolgens een sterke positie veroverd op pc-gebied en willen verder groeien in de servermarkt. Het lukt ze niet om oppermachtige speler HP te verdringen en zien dan dat ze hun marktaandeel niet kunnen vergroten zonder dealerkanaal. Dus schakelen ze vervolgens hetzelfde kanaal met hun schandelijke marges weer in om verder te komen. Lekker opportunistisch. Ik hoop niet dat er nog meer resellers zijn die op deze manier met Dell verder gaan. Vergeet niet dat Dell er de voornaamste oorzaak van is dat de tussenhandel nog maar een paar procentjes op een systeem kan verdienen...

Snorremans does it again. Petje af. Eén ding moet je 'm nageven... Iedereen heeft het weer over 'm :-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.