Managed hosting door True

Trend Micro en Azlan sluiten distributieovereenkomst

 

Trend Micro, leverancier op het gebied van antivirus- en contentbeveiliging, heeft een pan-Europese distributieovereenkomst gesloten met Azlan. De overeenkomst houdt in dat Azlan de 5500 series Adaptive Security Appliance (ASA) van Cisco, die zijn voorzien van contentbeveiliging van Trend Micro gaat distribueren in heel Europa.

De geïntegreerde beveiligingsoplossingen van Trend Micro bieden gebruikers van de ASA-producten van Cisco krachtige bescherming tegen uiteenlopende beveiligingsrisico's. De overeenkomst tussen Trend Micro en Azlan volgt op de eerder deze maand aangekondigde samenwerking met Westcon Group. Beide overeenkomsten onderstrepen het gerote belang dat de drie organisaties hechten aan de distributie van de ASA-productlijn.

Trend Micro werkt in bepaalde delen van Europa al langer samen met Azlan. De recente overeenkomst vormt de aanzet tot een uitbreiding van het partnerschap dat is gericht op de distributie van de ASA 5500 Series Content Security and Control Security Services Module (CSC-SSM) van Cisco in heel Europa. CSC-SSM beschermt aan de netwerkrand tegen bedreigingen en ondersteunt contentbeheer. Trend Micro zorgt in deze voor de bescherming tegen virussen, spyware, spam en phishing, het blokkeren en filteren van url's en contentfiltering. Deze contentbeveiligingsmiddelen vormen ook een aanvulling op de andere beschermingsfunctionaliteit van de Cisco ASA 5500 Series, waaronder een geavanceerde firewall, inbraakpreventiesystemen (ips), en virtual private network (vpn)

"Door samen te werken met toonaangevende distributeurs als Azlan kunnen we de ASA-productlijn optimaal aanbieden in Europa en het Midden-Oosten. Azlan combineert deskundigheid op het gebied van netwerken met uitgebreide ondersteuning aan resellers. We verwachten dan ook dat deze overeenkomst succesvol zal zijn", zegt Nigel Seddon, business development director voor emea bij Trend Micro.

De Adaptive Security Appliance van Cisco, in combinatie met het Anti-X blade van Trend Micro, voorziet kleinere bedrijven van uitgebreide bescherming en biedt grotere organisaties met meerdere vestigingen de voordelen van gecentraliseerd beheer en een compleet overzicht van mogelijke bedreigingen. Het zijn spannende tijden voor het Cisco-kanaal in de Benelux, aangezien veel klanten de internetgatewaybeveiliging aan het vernieuwen zijn. "De overeenkomst met Azlan stelt ons in staat samen met Benelux-partners van Cisco het uiterste te halen uit deze vervangingsmarkt", zegt Pat Dunne, business unit manager voor Noord-Europa bij Trend Micro.

Jan Iversen, director for software and security bij Azlan, beschouwt deze stap als een uitbreiding van het partnerschap van Azlan met Trend Micro in Europa. "Ons doel is de markt te voorzien van eenvoudig te installeren, eenvoudig te begrijpen oplossingen. We richten ons daarin met name op het mkb-segment, waar vaak nog geen IT-ondersteuning beschikbaar is. Dit segment heeft behoefte aan een volledige en betrouwbare oplossing. Wij kunnen aan deze vereiste voldoen met de distributie van het 5500 series Adaptive Security Appliance (ASA) van Cisco. Dit partnerschap vormt dan ook een concrete toegevoegde waarde op ons beveiligingsassortiment."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1711403). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.