Managed hosting door True

Chef CA voorziet verdere consolidatie

 

De ICT-sector zal de komende twee jaar te maken krijgen met vergaande consolidatie, meldde de CEO van Computer Associates, Kumar, in de toespraak waarmee hij het jaarlijkse event CA World opende.

Kumar opende zondagavond het jaarlijkse event voor pers en partners in Las Vegas. Volgens de CEO is de consolidatie in de branche nog maar net begonnen. ’CA is zelf een onderneming die de afgelopen jaren sterk gegroeid is door overnames. De huidige ontwikkelingen in de markt laten zien dat het consolidatieproces in de markt zeker nog niet ten einde is.’ Kumar refereerde daarbij niet alleen aan de ontwikkelingen bij PeopleSoft en Oracle, maar verwees ook naar de overname van Legato door EMC. ’Dat is interessant nieuws, omdat een hardware fabrikant nu interesse toont voor een software vendor.’ Consolidatie is, zo meent Kumar, niet alleen meer nodig om de vendor meer gewicht te geven op de markt, maar wordt inmiddels ook gewenst door gebruikers, die ’het aantal vendors en producten willen verminderen. Consolidatie is dus ook op productniveau te verwachten.’ Kumar tekende daarbij wel aan dat productconsolidatie niet hoeft te leiden tot een concentratie op een enkel besturingssysteem, in tegendeel. ’Gebruikers kunnen makkelijker zaken doen als oplossingen meerdere platformen ondersteunen,’ stelde de CEO. Tijdens de huidige editie van CA World valt op dat Linux veel aandacht krijgt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1649). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.