Managed hosting door True

Omzet Citrix groeit 12 procent in 2003

 

Citrix Systems heeft in het afgelopen jaar een omzet behaald van 589 miljoen dollar. De omzet nam 12 procent toe in vergelijking met 2002.

Citrix volgt voor haar boekjaar het kalenderjaar en sloot daarom op 31 december de boeken voor 2003. In het voorgaande jaar bedroeg de omzet van de leverancier van Acces Infrastructure-technologie, dat toegang tot bedrijfsgegevens op afstand mogelijk maakt, 527 miljoen dollar. De nettowinst van 2003 kwam uit 127 miljoen dollar, vergeleken met 94 miljoen dollar in 2002.
In het vierde kwartaal van 2003 zag Citrix de omzet stijgen tot 158 miljoen dollar, 6 procent hoger dan dezelfde periode van 2002, toen de omzet 149 miljoen dollar bedroeg. De nettowinst van dit kwartaal bedroeg 36,3 miljoen dollar, vergeleken met 39,6 miljoen in het vierde kwartaal van 2002.
Ook op de Nederlandse markt nam de omzet van Citrix toe. Volgens Rob van der Hoeven, area vice president van Citrix Benelux, is dit het gevolg van ‘solide partnerships’ zoals het ZenuwCentrum, een samenwerking op het gebied van de gezondheidszorg tussen Microsoft, HP en Citrix. ‘De cijfers die vandaag gepresenteerd worden zijn een weerspiegeling van het feit dat access infrastructure steeds meer erkend wordt als de oplossing die de hedendaagse economie nodig heeft.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/162955). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.