Managed hosting door True

LifeSize naar Nederland, GO Telecom distributeur

 

GO Telecom is door LifeSize Communications, producent van videoconferentiesystemen, aangesteld als exclusief distributeur voor de Benelux-markt. GO Telecom gaat het gelijknamige product LifeSize distribueren, een videoconferentiesysteem op basis van HDTV (high-definition).

Momenteel zijn er nog geen resellers die LifeSize kunnen en mogen gaan verkopen en het is dan ook de taak van GO Telecom om een Nederlands verkoopkanaal op te gaan bouwen. “Maar we zullen niet met iedere reseller in zee gaan”, zegt Hans Gerritsen, managing director bij GO Telecom. “Dit soort videoconferentiesystemen zijn dusdanig complex dat dit nog niet een markt voor de kleinere dealer is. Eigenlijk zoeken we it-resellers die voldoende kennis hebben van communicatieoplossingen. We verwachten van resellers dat ze goed samen kunnen werken, omdat dit soort implementaties vaak internationale opdrachten zijn. Verder zoeken we ook naar resellers die zich in specifieke verticale markten begeven. Momenteel zitten wij sterk in verticale markten als onderwijs en de gezondheidszorg.”
Videoconferentie in het algemeen en high-definition videoconferentie in het bijzonder is een verschijnsel dat vooral gebruikt wordt bij de grote enterprises. Toch begeven deze producten zich steeds meer naar de medium en small enterprises en in de toekomst zal ook het mkb met dergelijke oplossingen te maken gaan krijgen. Commercieel gezien is het voor resellers dus slim om zich nu al met videoconferencing bezig te gaan houden of zich op z’n minst erin te gaan verdiepen. Andreas Wienold, sales director bij LifeSize: “Doordat niet iedereen dit soort producten verkoopt, zit er nog geen standaard marge van 5 tot 7 procent op. Bij ons is er marge te maken op het product, maar ook op de bijgevoegde artikelen en de service. Al met al is er goed te verdienen voor resellers en dan trainen wij ze ook nog.”

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1603765). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.