Managed hosting door True

Samsung krikt geheugen notebooks op

 

AMSTERDAM - Het Zuid-Koreaanse Samsung is er als eerste in geslaagd een 512 Megabyte geheugenmodule voor notebooks te ontwikkelen.

Tot dusverre bedroeg de maximale geheugencapaciteit van notebooks 256 Megabyte. Om de geheugencapaciteit van de nieuwe modules te bereiken zijn acht 512 Mb chips in één enkel pakket gestopt als een zogeheten Small outline dual inline memory module (Sodimm). Volgens Samsung heeft het inmiddels al een aantal testversies van het nieuwe geheugenproduct geleverd aan de belangrijkste leveranciers van notebooks, waaronder Compaq en Dell. De verdubbeling van de geheugencapaciteit zou de leveranciers van notebooks goed uitkomen. Notebooks worden inmiddels voor veel meer capaciteitsverslindende taken gebruikt dan alleen tekstverwerking. Door de komst van het Internet moeten notebooks onder andere in toenemende mate overweg kunnen met graphics en video en dat vraagt om meer geheugencapaciteit. Omdat Samsung voor zijn geheugenmodule gebruik maakt van conventionele chips, die toch twee keer zoveel capaciteit opleveren, is het vrijwel verzekerd van een leidende positie in de ’geheugen’-markt voor notebooks. De voorspellingen zijn dat deze markt, die nu 70 miljoen dollar bedraagt, in 2003 zal zijn uitgegroeid naar 500 miljoen dollar. Samsung rekent erop dat het 50 tot 70 porcent van deze lucratieve markt in handen krijgt.   Marten Dijkstra  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/13260). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.