Managed hosting door True

IBM zit Bea Systems op de hielen

 

AMSTERDAM - IBM heeft concurrent Bea op een haar na bijgehaald op de application server markt. Dit blijkt uit onderzoek van de Giga Information Group.

Volgens de onderzoekers neemt Bea op dit moment 24 procent van de markt voor zijn rekening, maar IBM volgt op de voet en zal tegen het einde van het jaar bijna op gelijke hoogte komen. Vorig jaar was Bea nog goed voor een aandeel van 32 procent, maar Giga suggereert dat IBM de komende jaren de toppositie van het application server-leverancier wel eens zou kunnen overnemen. Op enige afstand van de twee koplopers volgt iPlanet met een aandeel van 6 procent. Maar alhoewel iPlanet ruim een jaar later dan IBM en Bea de application server markt betrad, voorspelt Giga voor het bedrijf een flinke opmars in 2001. Andere kanshebbers zijn volgens Giga: Sybase, Oracle, ATG, HP/Bluestone of SilverStream. De kans dat IBM Bea voorbij zal streven is volgens Giga vooral te danken aan ’Big Blue’s’ constante verbeteringen op het terrein van ontwikkelingstools, portalen en applicatie integratie mogelijkheden. IPlanet is op zijn beurt sterk in het ’runnen’ van e-business Internetsites met hoge volumes. Het bedrijf maakt daarbij volop gebruik van Sun’s Forte ontwikkelingstools.   Marten Dijkstra  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/12960). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.