Managed hosting door True

Oracle maakt Uddi-project compleet

 

TILBURG - Nu ook Oracle is toegetreden, lijkt niets meer te kunnen verhinderen dat het Universal Description Discovery and Integration-initiatief (Uddi) een succes wordt.

Het doel van het Uddi-project is standaard specificaties te realiseren voor het beschrijven van webdiensten, die worden verzameld in een gigantische online-database. Uddi faciliteert daarmee de automatische uitwisseling van informatie tussen de vele XML-standaarden waarmee elektronische handelssystemen werken. Momenteel telt het eind augustus door Microsoft, IBM en Ariba begonnen project zo’n 130 leden, waaronder grote namen als Sun, HP en Andersen Consulting (binnenkort Accenture). Oracle was de laatste grote speler op de e-handelsmarkt die zich nog niet bij Uddi had gemeld. De onderneming betwijfelde namelijk zeer of Microsoft en IBM in staat waren om de controle over de standaard te delen met de andere Uddi-leden. Die twijfels heeft Oracle nu niet meer, want de drie oprichters hebben het beslissingsproces over Uddi-initiatieven opengesteld voor andere deelnemers. In eerste instantie hadden de drie bedrijven zichzelf een vetorecht gegeven en dat was voor Oracle onaanvaardbaar. De toetreding van Oracle betekent - net als de toetreding van HP met zijn eSpeak-software bijna twee maanden geleden - voor Uddi een enorme stap voorwaarts. Oracle geldt namelijk als één van de absolute marktleiders op het gebied van business-to-business e-handel en levert zijn diensten aan uiteenlopende topklasse-platforms. Als Uddi en Oracle elkaar niet hadden gevonden, zouden zowel de levensvatbaarheid van Uddi, als ook de toekomst van de Oracle-gebaseerde handelsplatforms ernstig in gevaar kunnen komen.   Jeroen Bezem  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/12546). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.