Managed hosting door True

Oracle neemt Portal Software over

 

Oracle heeft 220 miljoen dollar neergeteld voor het bedrijf Portal Software. Hiermee wil Oracle zijn positie in de telecommunicatie- en mediaindustrie verstevigen.

Het twintig jaar oude Portal Software is gespecialiseerd in die sector en levert oplossingen voor financieel beheer. Met de oplossing kan een gebruiker de kosten voor alle vormen van communicatie factureren en beheren.

De software kan gekoppeld worden aan een scala aan ERP systemen. Portal verkoopt ook al software om zijn applicaties te koppelen aan Siebel en SAP. Voor Oracle’s software bestaat nog geen dergelijk programma, maar volgens woordvoerder Kevin Payne van Portal gebruiken de meeste klanten van het bedrijf software van Oracle.

Charles Philips, president van Oracle: “De combinatie van Oracle en Portal levert de eerste complete softwaresuite voor de communicatiesector. Op dit moment leveren we onze technologie en applicaties al aan meer dan 90 procent van de communicatiebedrijven wereldwijd. De financiële software van Portal is voor deze klanten een goede en logische aanvulling.”

De aankoop van het bedrijf past bij Oracle's huidige strategie. Volgens analisten krijgt Oracle meer grip op verschillende verticale markten door het aankopen van specialistische oplossingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1252494). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.