Managed hosting door True

Buyitdirect.com stopt met consumentenverkoop

 

HAARLEM - Buyitdirect stopt met de dienstverlening voor consumenten en gaat zich helemaal richten op de zakelijke markt. In 2001 wil het 10 procent van deze markt bedienen.

Volgens Multiscope/Jupiter Communications is de totale online B2B ICT markt in Nederland in 2001 goed voor een omzet van meer dan 1 miljard gulden. Op korte termijn zal Buyitdirect.com zijn basisactiviteiten richten op verschillende gebieden om deze 10 procent te behalen. De activiteiten zullen voortgezet worden in electronische betaling, het opzetten van marktplaatsen, dienstverlening voor de overheid en samenwerking met bestaande computerverkopers. De samenwerking tussen wederverkopers en Buyitdirect zal op twee manieren verstevigd worden. Dik Graaff, algemeen directeur en oprichter van Buyitdirect.com geeft aan dat resellers de mogelijkheid hebben om producten te verkopen op hun eigen site en dan te laten afhandelen door Buyitdirect. Tevens is er nauwe samenwerking met diverse ICT-dienstverleners. "Deze traditionele spelers leveren de diensten en wij de dozen", zo schetst Graaff. In het jongste nummer (no.22) van CRN was er al over deze nieuwe samenwerking tussen computerresellers en Buyitdirect te lezen. Vooral voor automatiseerders die hardware alleen leveren in het verlengde van hun overige activiteiten, is het vaak moeilijk op die producten te verdienen. Voor deze wederverkopers kan de nieuwe dienst van Buyitdirect interessant zijn. Hoewel de homepage suggereert dat een bezoeker hardware bestelt bij een voor hem bekend bedrijf, wordt de order in feite verwerkt en afgehandeld door Buyitdirect. De reseller ontvangt een premie, een percentage van de omzet of een combinatie van beide. Van de totale omzet van Buyitdirect.com komt ongeveer 2 procent uit de verkoop aan consumenten. "De kosten voor levering aan consumenten zijn hoog en daarnaast is de aflevering een logistiek probleem in Nederland. Retourzendingen zijn geen uitzondering, 10 tot 30 procent van de producten wordt terug gestuurd. Zo zijn er ook consumenten die voor de lol bestellen en dan de producten weer terug sturen. Het zijn niet zozeer de consumenten die volwassen moeten worden maar meer de processen die erom heen hangen, bijvoorbeeld logistiek. Als consumenten hun producten om negen uur ’s avonds bezorgd willen hebben dan is dat op dit moment logistiek nog niet mogelijk. Buyitdirect heeft definitief de knoop doorgehakt en zal in de toekomst niet terug gaan naar de consumentenmarkt. Dat laten wij over aan de bedrijven die reeds het vertrouwen hebben bij de consumenten, zoals bijvoorbeeld Albert Heijn", aldus Graaff.   Tania Veldkamp  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/12426). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.