Managed hosting door True

Docdata weg van dure technologiebeurs Nasdaq

 

HAARLEM - Veel bedrijven dromen ervan, maar voor het Nederlandse DocData hoeft het niet meer: het softwarebedrijf schrapt zijn notering aan de Nasdaq.

De notering levert namelijk geen geld op, maar kost alleen maar kapitalen. Er wordt in de VS nauwelijks gehandeld in het aandeel Docdata terwijl de notering onder de Amerikaanse regelgeving het bedrijf veel geld kost. Voor een notering moet een bedrijf namelijk voldoen aan veel strengere eisen wat betreft de bedrijfsgegevens dan in bijvoorbeeld Nederland. En dat kost allemaal veel geld extra, want accountants werken niet voor niets. Bovendien zijn via de Nasdaq maar 170.000 van de in totaal 8 miljoen aandelen in omloop. En het gaat niet zo best met Docdata. Het bedrijf staat sinds mei 1997 genoteerd in Amsterdam en aan de Nasdaq. Begin 1998 bereikte de koers van het aandeel een top van rond 30 euro, maar momenteel doet het aandeel nog maar eenzesde daarvan. Daarmee staat Docdata nu op een van de laagste standen sinds de beursintroductie en net als in New York wordt er ook in Amsterdam nauwelijks in het aandeel gehandeld. In het eerste halfjaar van 2000 kwam DocData in de rode cijfers terecht door de kosten van een reorganisatie. Het bedrijf leed een verlies van 5,9 miljoen euro (13 miljoen gulden) tegen een zeer bescheiden winst van 200.000 euro (440.000 gulden) in de eerste zes maanden van 1999. Docdata maakt cd’s, cd-roms, en dvd’s en levert diensten die bij de digitale opslag van gegevens horen.   Sjaak Smakman  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/12396). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.