Managed hosting door True

Alcatel's Genesys neemt VoiceGenie over

 

Alcatel's dochteronderneming Genesys neemt het Canadese bedrijf VoiceGenie over. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Naar verwachting zal de overname binnen enkele weken afgerond zal zijn.

Genesys verwacht dat het de ontwikkeling van de vervanging van gesloten legacy IVR's (interactive voice response) door nieuwe Voice XML-softwarestandaarden zal versnellen. Daarnaast zal Genesys haar aanbod voor Service Providers uitbreiden, zodat deze een breed spectrum aan interne en netwerkdiensten kunnen inzetten, waaronder managed services.

De verwachting is dat door de twee bedrijven te combineren het gecombineerde bedrijf een marktaandeel van ongeveer 25 procent kan halen.

VoiceGenie dat in 2000 werd opgericht, maakt oplossingen voor voice selfservice. Het softwareplatform is gebaseerd op Voice XML, een open standaard die gebruikt wordt door zowel ondernemingen als carriers voor het ontwikkelen van selfservice applicaties. Voice XML is een cruciale onderliggende technologie die traditioneel gebruikt wordt in contactcenters. Daarnaast wordt het veel ingezet door telecomproviders voor de ondersteuning van multimediadiensten zoals virtuele receptionistes, en directory en navigatie assistentie. Voice XML wordt ook steeds meer gebruikt in 'speech-enabled' zakelijke applicaties, zoals orderstatus. 


Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1239346). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.