Managed hosting door True

Optisch netwerk moet tij keren voor Lucent

 

HAARLEM - Het vooral in de VS slecht presterende Lucent hoopt met nieuwe apparatuur op het gebied van optische netwerken de prestaties te verbeteren.

Partner Global Crossing en Lucent hebben vorige week een test gedaan met een netwerk dat 40 gigabit per seconde aan kan. De test vond plaats in een 71 kilometer lange glasvezelkabel tussen Brussel en Antwerpen, omdat Global Crossing zijn netwerk in België van vitaal belang acht. Met de 40 GB per seconde is het netwerk vier keer sneller dan het huidige internet-netwerk. Gelijkertijd met de test heeft Global Crossing, in een live omgeving, de Wavestar Lambda-router van Lucent in gebruik genomen. Dit apparaat is een volledig optische switch, die tien keer meer verkeer per seconde aankan. Deze week maakte onderzoeksbureau Dell’Oro Group in een rapport bekend dat de totale markt voor optische netwerken is ingezakt met 7 procent in het derde kwartaal van dit jaar. Alcatel en Marconi zijn de grootste verliezers in deze markt met respectievelijk 19 en 16 procent verlies, gevolgd door Lucent die derde staat met een verlies van 14 procent. Nieuwkomers als Cisco en Ciena groeien sterk in deze branche met een groei van 25 en 17 procent. Naast de test met Global Crossing heeft Lucent 10 miljoen dollar vrijgemaakt voor een onderzoeksprogramma naar de toepassingen van optische netwerken. Het geld wordt verdeeld over de management school van de Boston University, de London Business School en Insead in Frankrijk.   Tania Veldkamp  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/12360). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.