Managed hosting door True

NKF levert glasvezeltechniek aan 360networks

 

HAARLEM - Het Nederlandse NKF-kabel, eigendom van Draka, gaat aan het Canadese kabelbedrijf 360networks supergeavanceerde glasvezelkabeltechniek leveren.

Via perslucht worden nieuwe minileidingen in al geïnstalleerde kabelverbindingen gebracht die elk 60 verbindingen kunnen verzorgen. De nieuwe techniek betekent voor 360networks een flink besparing op de kosten. In plaats van meteen dure kabels met een grote capaciteit in de grond te stoppen, kan het bedrijf nu eerst goedkopere kabels met een kleinere capaciteit aanleggen en die daarna bij gebleken behoefte opwaarderen. "Je hoeft alleen in uitbreiding te investeren als is gebleken dat daar behoefte aan is en je er dus geld mee kunt verdienen", zo vat NKF-topman Van Kesteren het voordeel van de door zijn bedrijf ontwikkelde techniek samen. De zogeheten Jetnet-technologie is de afgelopen vijf jaar ontwikkeld samen met KPN Telecom en het Zwitsers Plumettaz. NKF maakte de technologie vervolgens geschikt voor toepassing voor glasvezelkabels en voor lange afstanden. 360networks heeft een contract gesloten met NKF om de techniek voorlopig voor anderhalf jaar te mogen te gebruiken in het thuisland Canada en in de Verenigde Staten met een optie op een verlenging. Hoeveel geld er met het contract is gemoeid, is niet bekendgemaakt.   Sjaak Smakman    

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/11982). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.