Managed hosting door True

Intel zet mes in de processor-prijzen

 

GRONINGEN - Het gaat slecht met de pc-markt, en Intel merkt dat in de omzet. Na een winstwaarschuwing kondigde het kortingen aan op onder meer de Pentium 4.

Er breken donkere dagen aan op de pc-markt. Verminderde vraag en grootschalige afgelasting van orders hebben inmiddels diverse bedrijven er toe gebracht winstwaarschuwing uit te doen gaan. Eind vorige week voegde chipmaker Intel zich bij dat rijtje. Maar het bedrijf kondigde ook aan iets te willen ondernemen om het tij te keren. Belangrijkste stap daarin: het flink verlagen van de prijzen van zijn producten. Klanten van Intel kunnen de komende tijd fikse kortingen tegemoet zien op diverse chips. In het oog springend is vooral de verlaging van de aanschafprijs van Intels paradepaardje: de nieuwe 1.4 GHz Pentium 4. De introductieprijs zal met 11 procent gesnoeid worden, van 644 dollar naar 575 dollar. Dit zal onder meer effect hebben op de prijs van Pentium 4 systemen die op de markt worden gebracht door diverse grote pc-fabrikanten. Analisten menen echter niet dat het prijzenfestijn het resultaat is van de tegenvallende kwartaal-resultaten. Intel, zo menen de experts, heeft eerder een soepelere introductie van de Pentium 4 voor ogen, dan een lapmiddel voor de teruglopende omzet. De 1.5 GHz Pentium 4 zal desalniettemin geen onderdeel zijn van het kortingen-pakket. Andere chips die wel voor minder de deur uit zullen gaan zijn onder meer de 750 MHz Pentium 3 (van 193 dollar, voor 173 dollar) en de 766 MHz Celeron (van 170 dollar, voor 155 dollar). Daarnaast wordt aangenomen dat de 1.4 GHz Pentium 4 in januari nogmaals zal worden afgeprijsd. Die chip zal dan voor rond de 510 dollar over de toonbank gaan.   Auke Hulst  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/11892). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.