Managed hosting door True

Cisco voegt Master-status toe aan partnerprogramma

 

Cisco Systems heeft vandaag op zijn wereldwijde partnersummit in San Diego aangekondigd dat het zijn partnerprogramma aanpast om beter op de veranderende klantvraag in te kunnen spelen en de kansen op marktgroei te vergroten.

Cisco hamert erop dat de aanpassingen geen nieuw partnerprogramma betreffen, maar dat het om een uitbreiding van het huidige partnerprogramma gaat. De Premier-, Silver- en Gold-status voor partners blijven, maar Cisco voegt daar een speciale Master-status aan toe die voor alledrie de soorten partners kan gelden. De Master-status is dus een uitbreiding op de huidige status waarin de partner zich verder specialiseert. Cisco deelt dan ook grofweg vanaf nu zijn partners in twee groepen in: Specialized en Integrated Partners.

Het vernieuwde Cisco-partnerprogramma gaat dus partners verdelen op breedte en diepte. Breedte door een minimum aantal capaciteiten te verlangen van Premier-, Silver- en Gold-partners, diepte door de Master-specialisatie toe te voegen aan de Express- en Advanced-specialisaties. Maar dat is niet alles. Cisco komt ook met een totaal nieuw serviceprogramma. In San Diego werd per direct de beschikbaarheid aangekondigd van het nieuwe E-laerning programma waarin partners gratis de vijf verplichte technologieën kunnen leren die leiden tot de Master-status. Daarnaast komt Cisco van juni met een E-consulting programma en vanaf de zomer met de Engagement Planning Tool. Ook wordt het komende jaar de technische support gestroomlijnd.

‘Wij proberen gewoon een gezond partnerprogramma te creëren,’ probeert Edison Peres, vice president advanced technologies worldwide channels bij Cisco Systems, uit te leggen. We zien dat steeds meer applicaties en middleware toetreden tot het IP-netwerk en dat levert nieuwe kansen en marktgebieden op. Wereldwijd wordt er 42 miljard dollar aan Cisco verkocht en gaat er 44 miljard dollar is services om. Dat maakt een markt van 86 miljard dollar voor Cisco-partners. Na de overgang naar convergentie gaan we nu de stap naar intelligentie maken. Daarom maken we onderscheid in brede en diepe partners. Door een Master-level toe te voegen, kunnen partners zich verder onderscheiden. Daar voegen we dan ook nog een uitgebreid serviceprogramma aan toe. Groot voordeel voor de partners is dat ze vanaf nu in verschillende programma’s mee kunnen doen. We geven onze partners twee jaar de tijd om toe te treden tot het Master-programma.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1187210). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.