Managed hosting door True

KPN: dieprode cijfers met zonnig randje

 

HAARLEM - Al boekte KPN over 2001 een recordverlies van bijna 7,5 miljard euro, er zijn voldoende tekenen die wijzen op de weg terug.

De miljardenschuld was vorige week al aangekondigd en wordt vooral veroorzaakt door bijzondere posten. Zo schreef het concern 13,7 miljard euro af op de goodwill van de Duitse mobiele dochter E-Plus, werd voor de ’non-cash vrijval’ van het conversierecht van Bellsouth 6,8 miljard euro genoteerd en werd een voorziening getroffen van 676 miljoen euro voor herstructurerings- en afvloeiingskosten.   Zonder dergelijke bijzondere posten zou het nettoverlies een stuk draaglijker zijn geweest, namelijk 1,4 miljard euro. In 2000 werd 626 miljoen euro nettoverlies genoteerd. En het operationele resultaat, de zogeheten Ebitda, was over 2001 zelfs positief: bijna 3,4 miljard euro.   Wat met name op de beurs als zeer positief wordt ervaren, is dat KPN de nettoschuld in 2001 wist terug te brengen van 22 miljard euro naar 15,7 miljard euro. Daarin slaagde de onderneming door een aandelenemissie die 4,8 miljard euro opleverde en door de verkoop van niet-kernactiviteiten. In 2002 is de doelstelling de nettoschuld verder te reduceren tot 14,9 miljard euro.   Bovendien denkt KPN in 2002 een enkelcijferige omzetgroei te kunnen boeken en een dubbelcijferige Ebitda-groei. Ook verwacht het concern een positieve vrije kasstroom, waar in 2001 nog een negatieve operationele vrije kasstroom werd geboekt van 384 miljoen euro. Overigens was dat al weer een stuk beter dan de negatieve kasstroom van 1,3 miljard euro in het jaar 2000.   Jeroen Bezem  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/11826). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.