Managed hosting door True

Winstval Oracle volgens verwachting

 

HAARLEM - In het derde kwartaal boekte database-gigant Oracle 13 procent minder winst dan een jaar eerder, maar dat was geheel volgens de verwachtingen.

De netto-inkomsten over het op 28 februari afgesloten kwartaal bedroegen 508 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat nog 582 miljoen dollar. Ook de omzet daalde ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar: met 16 procent van 2,67 miljard dollar naar 2,23 miljard dollar.   Volgens Oracle is de verkoop van software-licenties zeer sterk teruggelopen. Met name in Azië, waar Oracle 14 procent van zijn omzet vandaan haalt, was de terugval dramatisch. Het is de vraag of dit allemaal weer snel aantrekt. Het bedrijf geeft toe dat de sectoren waar Oracle van oudsher sterk is, zoals telecommunicatiebedrijven, financiële dienstverlening en de high-tech industrie, vooralsnog weinig tekenen van herstel vertonen.   Jeroen Bezem  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/11790). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.