Managed hosting door True

AMD introduceert drie nieuwe dual-cores

 

AMD kondigt drie nieuwe Opteron-processoren aan. De nieuwe dual-core AMD Opteron-processoren helpen bedrijven bij het terugdringen van het totale stroomverbruik en het verlagen van de koelingseisen.

De dual-core AMD Opteron-processor model 885 voor 8-way/16-core zakelijke servers en model 285 voor 2-way/4-core workstations en servers zijn per direct beschikbaar. Model 185 voor 1-way/2-core workstations en servers komt binnen 30 dagen beschikbaar. Alle drie de modellen bieden hoge prestaties voor x86-servers, waarbij het stroomverbruik binnen het standaard thermische verbruik blijft.

De AMD Opteron-processor helpt bij het mogelijk maken van besparingen in datacenters. Dual-core AMD Opteron-processoren bieden prestatievoordelen terwijl ze evenveel stroom verbruiken als single-core Opteron-processoren. Dit betekent dat minder servers hetzelfde werk kunnen doen en zo de totale kosten verlaagd kunnen worden. AMD PowerNow-technologie met Optimized Power Management kan deze besparingen verder versterken omdat het servers en workstations in staat stelt hun processoren terug te laten schakelen in kracht, afgestemd op werkelijk gebruik. Zo zorgt PowerNow-technologie ervoor dat het stroomverbruik van een CPU tot 75 procent kan worden teruggedrongen op het moment dat deze niet wordt gebruikt. Hierdoor wordt de druk verlicht op het koel- en ventilatiesysteem van het datacenter en neemt het totale stroomverbruik af.

Verschillende OEM-klanten hebben hun ondersteuning voor de nieuwe dual-core AMD Opteron-processoren al aangekondigd. IBM komt met de BladeCenter LS20-server en de e326m-rackserver. Sun Microsystems zet de nieuwe processoren in voor zijn Sun Fire-servers en -workstations. HP zal de processoren inzetten in zijn HP ProLiant-servers en -workstations.

De AMD dual-core AMD Opteron-processor model 885 kost 2149 dollar en model 285 kost 1051 dollar. Genoemde prijzen zijn per stuk bij een verpakking van 1000 stuks. Meer prijsinformatie is te vinden op www.amd.com/pricing. Additionele informatie over de modelnummering van de AMD Opteron-processoren is te vinden op www.amd.com/opteronmodelnumbers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1176657). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.