Managed hosting door True

Bell Microproducts betreedt servermarkt

 

Bell Microproducts distribueert nu ook servers van IBM. Eerder grossierde de distributeur al in IBM storage-oplossingen.

De stap naar servers is in Nederland een van de eerste voor de storage-grootgrutter naar een focus op het leveren van storage-infrastructuren aan klanten. Huib Klaassens, general manager Nederland: ‘Het leveren van servers is voor een storage-distributeur een logische stap om dat te kunnen bereiken.’ Het bedrijf is van plan een IT-infrastructuur-distributeur te worden om zo naar eigen zeggen een zo compleet mogelijke oplossing voor storage te kunnen bieden.
Het distribueren van de zogenoemde xSeries is in Nederland een van de eerste stappen buiten de storagemarkt. Onderdeel van de verbreding van de focus vormen de vier pijlers waar Bell Microproducts op bouwt, te weten storage, servers, software en services. ‘We zijn druk bezig de verschillende gebieden te vullen, ook op het gebied van expertise.’ Dat is volgens Klaassens een proces van jaren. In Engeland is de organisatie al op de vier pijlers gebaseerd.

Services 
In het kader van de verbreding heeft de distributeur zijn partner services gestructureerd in een business unit. De unit ondersteunt een reseller bij zijn contact met klanten. ‘Zo kan een reseller aan ons vragen om implementaties te verrichten uit zijn naam, bijvoorbeeld omdat hij het te druk heeft of omdat het een specialisme betreft dat hij niet wil opbouwen’, aldus Klaassens. Ook is deze tak verantwoordelijk voor het demo center dat Bell gratis beschikbaar stelt aan resellers en eindgebruikers.
Klaassens is sinds 1 januari aangesteld als general manager, een nieuw ingestelde functie van het bedrijf. Hiervoor was Eddy Bergiers in zijn eentje verantwoordelijk voor de hele Benelux. Bergiers is nog steeds country manager BeNeLux en draagt de eindverantwoordelijkheid voor het kanaal. Klaassens neemt in zijn functie de dagelijkse gang van zaken in Nederland voor zijn rekening.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1145433). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.