Managed hosting door True

Oracle koopt alweer open-source database bedrijf

 

Oracle heeft Sleepycat Software, een open-source database bedrijf, gekocht. Hoeveel geld ermee gemoeid is, is niet bekend gemaakt.

De aankoop van Sleepycat past in het plan van Oracle om bedrijfseigen en open-source software te combineren. De overname stond al een tijdje op stapel. De database maakt gebruik van een dual-license model. Allereerst is er een gratis open source uitvoering van de database. Daarnaast levert het bedrijf ook een commerciële voor betalende klanten.

Sleepycat’s Berkeley database verschilt op één wezenlijk punt van de Oracle 10g database. De eerste is namelijk geïntegreerd in applicaties. Veel klanten van Sleepycat zijn software bedrijven of value-added resellers.

De open-source databaseleverancier is de tweede die Oracle overneemt in de afgelopen maanden. In oktober vorig jaar nam Oracle al het Finse Innobase over, die een opslagengine voor open-source concurrent MySQL levert.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1132420). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.