Managed hosting door True

Xerox Office pakt distributiemodel drastisch aan

 

Xerox Office gaat over naar een nieuw distributiemodel, waarbij Tech Data en Ingram Micro de distributierechten in handen hebben. Het zogenoemde SMARTer Distribution model geldt voor alle office-producten van Xerox.

Distributeur ETC Pluz stopt met de distributie van de Xerox producten en is tevreden met de stap. Milfred 't Hart, algemeen directeur ETC Pluz: 'Dit is een keuze van ons allebei. Wij stoppen ermee, omdat het voor ons onvoldoende omvang heeft en te weinig focus. De nadruk ligt bij ons op andere delen van ons portfolio. De beslissing van Xerox komt op een heel mooi moment.' De andere distributeurs van Xerox Office zijn Copaco en Alpha International. Wat er met hen gebeurt, is nog niet bekend. Gesprekken tussen de partijen zijn nog in volle gang.

De reden van de reorganisatie is dat volgens het bedrijf zo het aantal wederverkopers van Xerox kantoorproducten verdrievoudigd kan worden. De roll-out varieert van land tot land, waarbij sommige distributeurs als lokale distributeurs in de markt kunnen blijven opereren.

Het 'two tier' distributiemodel bestaat momenteel uit 49 distributeurs in verschillende Europese landen. Er komen drie regionale distributeurs, te weten Scribona, Tech Data en Ingram Micro. Tech Data en Ingram Micro nemen de meeste West-Europese landen voor hun rekening. Scribona doet de distributie voor de noordelijke landen.

Door het nieuwe distributiemodel zijn de Xerox kantoorproducten in principe voor de meeste, zoniet alle van de ruim 30.000 West-Europese wederverkopers van printers en copiers beschikbaar. Scribona, Tech Data en Ingram Micro bedienen samen het merendeel van de IT-markt, waardoor Xerox ook een groter aantal IT-wederverkopers kan bereiken dan momenteel het geval is – een belangrijk aandachtspunt in de groeistrategie van de onderneming.

Xerox wil haar netwerk van ‘tier two’ wederverkopers die rechtstreekse contacten met de klant onderhouden uitbreiden naar nieuwe markten, zoals die van grafimediabedrijven, en haar open-productlijn toegankelijk maken voor meer IT-wederverkopers. De wederverkopers zullen een groter assortiment printers en copiers kunnen betrekken die hen de mogelijkheid geven de klant het ‘vaste kosten-per-pagina’ contract PagePack van Xerox aan te bieden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1096285). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.