Managed hosting door True

Groei ICT-sector in 2005 bedraagt 4,2 procent

 

De ICT-sector heeft in 2005, conform verwachting, goed gepresteerd met een groei van 4,2 procent. Met name de IT-sector deed het goed met een groei van 5,5 procent. De software-sector vertoont een opvallende groei van 8,1 procent. Voor het eerst sinds 2000 groeiden alle ICT-marktsegmenten. De sector scoort veel beter dan het gemiddelde van de Nederlandse economie. De verwachtingen voor 2006 zijn met 3,4 procent ook positief.

Deze cijfers zijn door voorzitter Henk Broeders van ICT~ Office tijdens de Nieuwjaars-receptie van de branchevereniging bekendgemaakt. Dit jaar publiceert ICT~Office voor de tiende maal, in samenwerking met Heliview, de ICT-Marktmonitor. Deze Marktmonitor zal dit voorjaar verschijnen.

Henk Broeders karakteriseert 2005 als een omslagjaar. Dit komt tot uiting op de ICT-arbeidsmarkt, waar in 2005 voor het eerst weer een tekort was van bijna 200 academici en HBO’ers. Voor 2006 wordt zelfs een tekort van bijna 1000 hoog opgeleide ICT-ers verwacht.

De groeicijfers van de Stichting ICT Milieu in 2005 onderstrepen het grote succes van het inzamelsysteem. Het afgelopen jaar is 16,5 miljoen kilogram afgedankte apparatuur ingezameld en verwerkt. Een stijging van maar liefst 17 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Sinds 1999 is nu ruim 70 miljoen kilo verwerkt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1084618). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.