Managed hosting door True

Apple boekt recordomzet en recordwinst

 

Apple maakt vandaag de resultaten bekend voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2006, dat werd afgesloten op 31 december 2005. Het bedrijf behaalde het afgelopen kwartaal de hoogste omzet en winst in zijn geschiedenis.

De netto kwartaalwinst bedroeg 565 miljoen dollar, ofwel 0,65 dollar per aandeel, bij een omzet van 5,75 miljard dollar tijdens dit kwartaal dat 14 weken duurde. In hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar werd een omzet geboekt van 3,49 miljard dollar en een nettowinst van 295 miljoen dollar, ofwel 0,35 dollar per aandeel. De brutomarge bedroeg het afgelopen kwartaal 27,2 procent, vergeleken met 28,5 procent in hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar. De internationale verkopen vertegenwoordigden in het afgelopen kwartaal 40 procent van de totale omzet.

Apple heeft in het afgelopen kwartaal 1.254.000 Macintosh computers en 14.043.000 iPods verkocht, wat een stijging betekent van 20 procent in de verkoop van computers en een stijging van 207 procent in de verkoop van iPods ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar.

‘We zijn erg blij dat we de beste kwartaalresultaten in onze geschiedenis bekend hebben kunnen maken,’ aldus Steve Jobs, CEO van Apple. ‘Twee hoogtepunten uit dit uitstekende kwartaal waren de verkoop van ruim 14 miljoen iPods en de aankondiging dat we onze nieuwe Macs met Intel-processors vijf tot zes maanden eerder dan verwacht op de markt zullen brengen. Maar er staan nog meer spannende producten op stapel voor het jaar 2006 en ik ben heel benieuwd wat onze klanten daarvan zullen zeggen.’

‘We zijn zeer tevreden met de omzetstijging van 65 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van het vorige boekjaar en een nettowinst die bijna twee keer zo hoog is als die van het eerste kwartaal van het boekjaar 2005,’ zegt Peter Oppenheimer, CFO van Apple. ‘Voor het tweede kwartaal van 2006 verwachten we een omzet van ongeveer 4,3 miljard dollar. We verwachten een GAAP-winst per aandeel van ongeveer 0,38 dollar, inclusief een geschatte kostenpost van 0,04 dollar per aandeel die verband houdt met op aandelen gebaseerde compensatie in natura, wat neerkomt op een niet op GAAP gebaseerde winstverwachting per aandeel van circa 0,42.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1082272). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.