Managed hosting door True

Tulip maakt voorlopige omzet 2005 bekend

 

De omzet van Tulip Computers, exclusief overige opbrengsten en Commodore, zal over geheel 2005 voor de kernactiviteiten naar verwachting uitkomen op ruim 36 miljoen euro ten opzichte van 27 miljoen euro in 2004. Dit impliceert vooralsnog over het gehele boekjaar een stijging van de omzet van circa 33 procent. Deze toename is conform de eerder gecommuniceerde doelstellingen en verwachtingen.

De marges op de kernactiviteiten lijken zich daarbij in lijn met de resultaten per 30 juni 2005 te hebben ontwikkeld. Over het netto resultaat kan Tulip Computers op dit moment geen mededelingen doen. Het resultaat kan pas bepaald worden nadat geconsolideerde cijfers zijn opgemaakt en gecontroleerd door de externe accountant. De invloed van voortschrijdend inzicht ten aanzien van bijzondere balansposten als ook interpretatie van nieuwe regelgeving (IFRS) zal hierbij een belangrijke rol spelen.

Voor wat betreft de strategische plannen voor Tulip Computers zijn de ambities ongewijzigd ten opzichte van hetgeen daarover tijdens de laatste vergadering van aandeelhouders op 29 juni 2005 uitvoerig is gepresenteerd. Helaas hebben de besprekingen over de acquisitiemogelijkheden die in die periode aan de orde waren nog niet tot resultaat geleid. De verwachting dat de in verband daarmee geformuleerde doelstelling - een omzetvergroting naar 400 tot 500 miljoen euro in 2006 – gerealiseerd kan worden, is als gevolg daarvan minder zeker geworden. In ons persbericht van 14 december 2005 hebben wij voor het realiseren van die doelstelling inmiddels een termijn van 3 jaar geïndiceerd. De ongewijzigde verwachting blijft dat de omzet door autonome groei in de komende 3 jaar naar een niveau van 100 miljoen euro kan stijgen. De belangrijkste factor voor de realisatie van haar groeistrategie en acquisitieplannen, zijn echter de financieringsmogelijkheden van Tulip Computers, zoals steeds is aangegeven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1058002). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.