Managed hosting door True

Financial Services bij Copaco Nederland

 

Resellers doen steeds vaker een beroep op hun distributeurs als het gaat om financiële ondersteuning, vanwege de beperkingen van hun kredietlimieten. Om resellers de helpende hand te bieden met betrekking tot hun financiële vraagstukken, heeft Copaco Nederland een nieuwe afdeling opgericht: Financial Services.

De eerste financiële dienst die deze afdeling biedt is End User Billing, een vernieuwde en vereenvoudigde vorm van de huidige off balance dienstverlening. Bij End User Billing wordt via bemiddeling van de reseller direct door Copaco Nederland aan de eindgebruiker gefactureerd. Dit gebeurt op basis van de kredietwaardigheid van de eindgebruiker. Met End User Billing wordt het werkkapitaal voor de reseller dan ook aanzienlijk vergroot.

De belangrijkste voordelen van End User Billing voor de reseller
End User Billing biedt de reseller naast vergroting van zijn werkkapitaal ook een beperking van zijn debiteurenrisico en een verbetering van zijn balanspositie. Daarnaast kan de reseller zich ook meer focussen op zijn core business.

De reseller bemiddelt bij het tot stand komen van een order tussen Copaco Nederland en de eindgebruiker. Hij bepaalt zelf zijn marge en daarmee de verkoopprijs. Deze order wordt verwerkt en na uitlevering rechtstreeks aan de eindgebruiker gefactureerd door Copaco Nederland. De reseller ontvangt achteraf een credit voor zijn marge.

Online offertetool
Voor het efficiënt tot stand brengen van een End User Billing order, heeft Copaco Nederland voor de reseller een online offertetool ontwikkeld.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/102869). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.