Managed hosting door True

NCR splitst zich op in Voyix en Atleos

 

Antiek art deco NCR Cash Register II

NCR, de Amerikaanse leverancier van bankautomaten en financiële systemen, wordt in tweeën gebroken. Het ene deel, NCR Atleos, levert geldautomaten terwijl het andere deel, NCR Voyix, zich richt op digitaal bankieren voor de detailhandel, horeca en toerisme.

De splitsing verloopt via een aandelenruil die naar verwachting op 16 oktober wordt afgerond. Hierna zal Atleos officieel een onafhankelijk, beursgenoteerd bedrijf zijn waarin NCR Voyix geen eigendomsbelang meer heeft.

De naam Voyix verwijst naar het idee van een reis ('voyage') van klanten met NCR, terwijl Atleos 'een atlas of kaart biedt' van de geldautomaten wereldwijd.

NCR (National Cash Register) is stokoud; het Amerikaanse bedrijf stamt uit 1884. Het begon ooit als leverancier van kasregisters en werpt zich vandaag de dag op als dienstverlener in financiële transacties. Het bedrijf is bekend om zijn geldautomaten en levert ook kassasystemen (point of sales) aan winkeliers, restauranthouders en bankiers, inclusief backoffice-oplossingen. Ook biedt het salarisverwerkingstoepassingen en telecomdiensten.

NCR, met hoofdkwartier in Atlanta, Georgia, telt zo'n 35.000 employees wereldwijd, verspreid over 141 landen. In Nederland staat er een kantoor in Amsterdam, in België in Zaventem.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7560831). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Fintech

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.