Managed hosting door True

Kapitaalinjectie voor ThreatFabric

 

fintech

Het Amsterdamse softwarebedrijf ThreatFabric krijgt 11,5 miljoen euro groeigeld om zijn oplossingen voor fraudebescherming nog een hoger plan te tillen. De investeringsronde wordt geleid door ABN Amro Ventures en Motive Ventures.

Plan is het aantal fraudedetectie-lagen uit te breiden met gedragsgebaseerde detectie. Daarbij wordt een profiel van de fraudeur gecreëerd om de bestaande detectiemodellen te versterken. Met het geld kan de softwaremaker ook de internationale uitbreiding versnellen.ABN Amro gebruikt ThreatFabric om klanten te beschermen tegen de groeiende fraude- en malware-epidemie. De strijd tegen online-fraude neemt in complexiteit toe door datalekken en de groeiende beschikbaarheid van kunstmatige intelligentie. In 2022 veroorzaakten criminelen in Nederland 62,5 miljoen euro aan schade door betalingsfraude, onder andere via helpdeskfraude en phishing. Dit is een toename van een kwart ten opzichte van twee jaar eerder, aldus de Nederlandse Vereniging van Banken.

Banken en e-commerce-platforms zijn voortdurend op zoek naar nauwkeurige waarschuwingssystemen die klanten helpen beschermen voordat betalingen worden gedaan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7506763). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Fintech

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.