Managed hosting door True

Ron van Kemenade vertrokken als cto bij ING

 

Ron van Kemenade

Ron van Kemenade, twintig jaar lang cio/cto bij ING, heeft afscheid genomen bij het bankconcern. Hij gaat per 1 juni als cto aan de slag bij de Britse Lloyds Banking Group. ING heeft nog geen opvolger voor Van Kemenade.

Eind vorig jaar werd bekend dat Ron van Kemenade na een lang dienstverband bij ING een Brits avontuur bij Lloyds zou aangaan. In een LinkedIn-bericht van 30 april schrijft hij: 'Vandaag is mijn laatste dag bij ING. Na twintig jaar is de tijd gekomen om een nieuw hoofdstuk in mijn leven te schrijven.'

Van Kemenade kwam in 2003 in dienst bij Postbank, één van de voorlopers van ING Bank. In 2013 werd hij benoemd tot chief information officer (cio) bij ING Bank. Hij speelde een belangrijke rol speelde bij het omvormen van de activiteiten van de ING tot een datagedreven digitale bank. Sinds mei 2021 heet die (bredere) functie chief technology officer (cto) en was hij als lid van het bestuur van ING Bank verantwoordelijk voor technologie, datamanagement en informatiebeveiliging. Zijn opvolger is nog niet gevonden; de cto-taken worden tijdelijk door andere bestuursleden uitgevoerd.

Bij de Lloyds Banking Group wordt Van Kemenade als cto verantwoordelijk voor het aansturen van de technologie- en datastrategie en het leiden van de teams die zich bezighouden met de revisie van de technologische infrastructuur en het invoeren van nieuwe digitale diensten, zoals online-zelfbediening. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7500360). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Fintech

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.