Managed hosting door True

Fintech-bedrijf Fourthline haalt 50 miljoen op

 

Het Nederlandse fintech-bedrijf Fourthline hengelt 50 miljoen euro binnen. Bestaande en nieuwe institutionele beleggers hebben het kapitaal opgebracht.

Het Amsterdamse techbedrijf helpt banken en andere gereguleerde financiële instellingen in de strijd tegen witwassen en fraude. Fourthline voert controles uit met behulp van algoritmes en artificial intelligence (ai), waarbij de identiteit van de klant die een financieel product aanvraagt binnen één minuut wordt vastgesteld.

De nieuwe investering helpt Fourthline de eigen software verder te ontwikkelen. Sinds de lancering in 2018 is het bedrijf jaarlijks met meer dan 80 procent gegroeid. Krik Gunning, medeoprichter en directeur van Fourthline: ‘Dankzij de enorme technologische vooruitgang van de afgelopen tien jaar kunnen consumenten profiteren van eenvoudigere en snellere toegang tot bankproducten. Aan de andere kant kunnen kwaadwillenden geavanceerde technologieën zoals deepfakes inzetten om hun fraude nog geraffineerder te maken. Momenteel wordt jaarlijks ongeveer 1,7 biljoen euro witgewassen.’

Quantexa

Investeerders hebben momenteel veel belangstelling voor softwarebedrijven die met ai fraudeurs  en witwassers weten te ontmaskeren. Zo maakte het Britse Quantexa bekend 129 miljoen dollar te hebben opgehaald. Daarmee steeg de waardering van dit bedrijf uit Londen dat vorig jaar ook een kantoor in Amsterdam opende, naar 1,8 miljard dollar, goed voor een unicorn-status. In juli 2021 hengelde Quantexa al 157 miljoen dollar binnen en in de jaren daarvoor zo'n negentig miljoen dollar. 

Met het geld willen de Britten verder expanderen en nieuw (ai-)talent aantrekken. Quantexa ontwikkelt data-analytics-software waarmee banken, verzekeraars, telecombedrijven en overheden verborgen risico's kunnen opsporen. Ook ABN Amro behoort tot de investeerders.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7489764). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.