Managed hosting door True

Esker opent Benelux-kantoor in Gent

 

Impressie van het kantoor van Esker in Lyon

Esker, een Franse leverancier van automatiseringsoplossingen voor documentverwerking, betrekt in Gent een Benelux-kantoor. De aankondiging gaat gepaard met de benoeming van Adelin Odent tot landendirecteur voor Esker Benelux. Odent was vanuit het kantoor in Frankrijk al tien jaar verantwoordelijk voor de Benelux.

Esker, door Jean-Michel Bérard (nog steeds de directeur) opgericht in 1985 in Lyon, en een acroniem voor European Software Kernel (de oorspronkelijke activiteit), heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in geautomatiseerde documentverwerking voor financiële en administratieve afdelingen van bedrijven. Denk aan e-mail- en faxoplossingen uit de cloud, edi (electronic data interchange)-systemen en order- en debiteurenautomatisering. Het bedrijf gebruikt robot process automation (rpa) en heeft zijn technologie verrijkt met artificiële intelligentie waardoor bedrijven een beter beeld krijgen van hoe ze presteren.  

Het bedrijf beschouwt de Benelux als een regio met een sterk groeipotentieel, met name in de industrie en de biotechnologie. Esker bedient al de nodige klanten heeft in dit gebied, zoals Abbott, Atlas Copco, Greenyard, Heineken en Ineos en heef een partnerschap met KPMG in Nederland. Tot begin dit jaar werd de Benelux-markt nog door medewerkers vanuit een 'kantoor aan huis' ondersteund. Maar door te verwachten groei is het handiger om een eigen stek te hebben, onder meer om extra personeel aan te trekken. Het eerste kantoor in de Benelux is gevestigd in het bedrijfsverzamelgebouw Office Arena aan de Eedverbondkaai 242 in het Belgische Gent. 

Odent, de kersverse directeur van Esker Benelux, spreekt de ambitie uit om het personeelsbestand (nu vier man) in de regio te verdubbelen. Esker, boekte in 2022 een omzet van 159,3 miljoen euro (Benelux: 2,8 miljoen). Er werken ruim duizend man bij het internationaal opererend bedrijf.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7466217). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Fintech

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.