Managed hosting door True

ING stoot Intersoftware af aan Dias Group

 

Overname handen schudden

ING verkoopt zijn meerderheidsbelang in financiële-softwarebedrijf Intersoftware Holding aan Dias Group, een aanbieder van software voor verzekerings- en hypotheekadviseurs. Intersoftware uit Gouda is met name bekend om het product Adviesbox. Ook maakt dochterbedrijf Findata Access voor datavalidatie deel uit van Intersoftware.

Intersoftware maakt sinds 1995 software voor de financiële markt. Klanten zijn financieel adviseurs, ketens, banken en verzekeraars. De software is gericht op de particuliere dienstverlening en wordt gebruikt voor oriëntatie, advies, bemiddeling en administratie voor hypotheken en belendende producten.

ING nam in 2019 een belang van tachtig procent in Intersoftware Groep. De bank zei toen veel waarde te hechten aan breed toegankelijk financieel advies van intermediair die daarvoor goede advies- en bemiddelingssoftware tot hun beschikking moeten hebben. Door te investeren in de producten van Intersoftware Groep kan die ondersteuning geboden worden. Dat gebeurde met name op het vlak van compliance en risk management en het uitbouwen van Findata tot een volwassen oplossing.

De volgende stap is het opbouwen van een cloudproductportfolio. Dat laat de bank liever over aan een specialist. 'We hebben hiervoor meerdere geïnteresseerde partijen gesproken, en na een intensief proces geconcludeerd dat Dias de juiste partij is om Intersoftware verder te brengen', stelt Jacques Schram, senior manager Aanvraag en Acceptatie bij ING. 'Het bedrijf heeft een uitstekende staat van dienst, vooral met het naar de cloud brengen van innovatieve software in verschillende markten.'

Volgens Schram blijft ING nauw samenwerken met de Dias Group, als 'launching client' om producten snel op de markt te brengen en op te schalen, en bij de verdere strategische ontwikkeling van het platform in een nieuw te vormen overlegorgaan.

Buy & build

Dias Group is eind 2019 opgericht om het toenmalige onderdeel Financiële Intermediairs van Unit4 Bedrijfssoftware over te nemen (plus de helft van Aplaza). Een van de eigenaren/investeerders is Chris Ouwinga, mede-oprichter en ex-topman van Unit4.

Het softwarebedrijf kocht in de afgelopen jaren nog een paar andere branchegenoten, zoals de Online Groep, My TP, Hyarchis en Finly. Doel is om via een buy-and-build-strategie en product-investeringen een groep innovatieve bedrijven te creëren, waarmee de financiële-softwaremarkt voor intermediairs wordt opgeschud. Er werken zo'n honderdvijftig man bij de groep.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7445995). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.