Managed hosting door True

Nieuwe online-marktplaats voor financiering mkb

 

Financiering finance geld

Het mkb-adviseursnetwerk Credion en zijn zusterbedrijf Fundion (fintech) gaan een digitaal platform ontwikkelen voor de financiering van mkb-bedrijven. Ze hebben voor deze marktplaats een investering van acht miljoen euro ontvangen. Het kapitaal komt van Finch Capital, PMH Investments en een aantal kleinere partijen.

Dit geld gaat voornamelijk naar de ontwikkeling van software voor het platform. De van bank-dienstverlener Ohpen afkomstige chief technology officer (cto) Jaap Kabbedijk wordt in de directie verantwoordelijk voor verdere ontwikkeling van het platform. Hij denkt aan een serverless opzet op basis van Microsoft Azure cloud. Het raamwerk voor de backend wordt een .Net-ontwikkeling. Kabbedijk: 'Het is de bedoeling met Azure-producten zo hoog mogelijk in de stack te komen.' De cto is momenteel bezig het ontwikkelteam te formeren.

De marktplaats helpt mkb-ondernemers de beste oplossing te vinden voor hun financieringsbehoefte. De keuze bestaat uit 120 financierders. Als het platform eenmaal goed draait, bestaat de ambitie om binnen vier jaar ook in zeker vier andere Europese landen actief te zijn. In België is inmiddels al een start gemaakt.

Doel van het platform is dat voor het eerst zowel ondernemers, financiers als adviseurs in één omgeving samenkomen. Klanten krijgen inzicht in een breed aanbod van bij hen passende financieringsoplossingen en kunnen zelf digitaal een aanvraag indienen. Indien gewenst worden zij vervolgens direct gekoppeld aan een helpende hand in de vorm van een adviseur bij hen in de buurt.

Carlo van der Weg, algemeen directeur Credion: 'Het aantal financiers en financieringen is enorm. Ondernemers willen hun tijd besteden aan ondernemen en zijn vaak als het aankomt op financiering onwetend. Die kennis hebben adviseurs gelukkig wel. Die hebben echter vaak met inefficiënte aanvraagprocessen te maken om zaken gedaan te krijgen. Dat alles behoort met dit platform tot het verleden. Wij brengen het landschap van financiering namelijk beter in kaart en we maken het aanvraagproces veel efficiënter. Dit is echt een stap voorwaarts voor onze klanten.'

Volgens Art van Bruggen, directeur Fundion, onderscheidt het nieuwe platform zich van andere digitale platformen door ook adviseurs hierop een plaats te geven. Ook voorziet het platform in integratie met financiers. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7437850). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.