Managed hosting door True

ABN Amro trekt Duitse innovatie-topman aan

 

Carsten Bittner.

De raad van commissarissen van ABN Amro wil de Duitser Carsten Bittner per 1 januari 2023 voor vier jaar benoemen tot chief innovation & technology officer (cito) en lid van het operationeel bestuur. Bittner werkt momenteel als chief technology officer (cto) bij Commerzbank AG. De Europese Centrale Bank (ECB) moet zijn benoeming nog goedkeuren.

ABN Amro roept voorafgaand aan de daadwerkelijke benoeming een buitengewone algemene vergadering bijeen om Bittner (Lippstadt, Duitsland, 1971) aan de aandeelhouders voor te stellen. De Duitse innovatie-topman volgt bij de bank de Deen Christian Bornfeld op. Die stopte officieel afgelopen 1 mei en keerde terug naar zijn vaderland Denemarken.

Voor zijn indiensttreding bij Commerzbank bekleedde Bittner managementposities bij de mediagroep Bertelsmann en it-concern Accenture. Hij is als econoom gepromoveerd aan de Universiteit van Karlsruhe. Bij ABN Amro gaat hij zich als cito bezighouden met de strategische ontwikkelingen op ict- en innovatiegebied.

Begin dit jaar benoemde de bank ook al een nieuwe chief digital officer (cdo) in de persoon van Jorissa Neutelings. Zij buigt zich bij ABN Amro over de manier waarop digitale diensten en data zijn in te zetten om dichter bij de klant te komen.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7414644). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Fintech

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.