Managed hosting door True

DNB beboet crypto-dienstverlener Binance zwaar

 

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft Binance een bestuurlijke boete van 3.325.000 euro opgelegd wegens het aanbieden van crypto-diensten zonder een wettelijk vereiste registratie. Bedrijven die in Nederland zulke diensten aan de man brengen, zijn op grond van de anti-witwaswetgeving verplicht zich daarvoor bij de centrale bank te registreren.

Binance lapte dit aan haar laars. Ook nadat DNB bijna een jaar geleden een ‘laatste waarschuwing’ had gegeven, bleef Binance op de oude voet doorgaan. De bank beschouwt deze overtredingen dan ook als zeer ernstig. Pas onlangs begreep Binance dat toch maar beter een aanvraag tot registratie kan worden gedaan. DNB beoordeelt momenteel of het bedrijf, gevestigd op de Kaaimaneilanden, hiervoor in aanmerking komt. 

Sinds mei 2020 geldt een registratieplicht voor crypto-diensten vanwege het hoge risico op witwassen. Transacties met crypto’s gaan namelijk gepaard met anonimiteit. Zonder registratieplicht is minder goed in de gaten te houden of het risico op criminele geldstromen voldoende wordt tegengegaan. Binance is wereldwijd de grootste aanbieder van crypto-diensten, met een dagelijks handelsvolume van 13,7 miljard dollar. Het bedrijf heeft in Nederland een groot aantal klanten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7386847). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.