Managed hosting door True

Fintech-bedrijf Ximedes koopt branchegenoot Ginger

 

fintech

Ximedes, leverancier van software voor betalingen en transacties uit Haarlem, neemt het Utrechtse fintech-bedrijf Ginger over. De acquisitie is bedoeld om de Europese marktpositie van beide betaaldienstverleners te versterken. Ginger zocht al langer aansluiting bij een grotere speler. Beide bedrijven hebben vooral banken als klant. Payments-as-a-service is de hoofdactiviteit.

In het FD noemt Roderick de Koning, managing partner bij Ginger, zijn bedrijf een technologische loodgieter. De banken staan voor de opgave om nieuwe betaalmethoden zoals Klarna aan bestaande bancaire systemen te koppelen. Ginger helpt daarbij. De traditionele banken kunnen zo tegenwicht bieden tegen snelgroeiende fintech-platformen als Adyen en Mollie. Ginger werkt onder meer voor Rabobank. 

Ximedes heeft behalve grote banken als ING en Rabobank ook startups en ov-bedrijven als klant. Het Haarlemse bedrijf levert ook kant-en-klare componenten en oplossingen voor ‘proximity payments’ (korteafstandbetalingen), online-betalingen en ov-transacties. Ximedes kan daarmee maatwerkoplossingen bouwen. Connexxion, GVB en RET behoren tot de klanten. Het bedrijf levert verder het Pecunda-platform voor betalingen met bankkaarten in verkoopautomaten, catering en printers. Universiteiten, roc’s en industriële bedrijven als Daimler, Miele, HDM en VDL zijn klant.

Behalve in Haarlem heeft Ximedes (Chess iX), dat 120 medewerkers telt, vestigingen in Hamburg en Novi Sad (Servië). Cape Investment Partners financiert het bedrijf dat meer acquisities wil doen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7361660). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.