Managed hosting door True

Friss verwerft Amerikaans Polonious

 

De Nederlandse fraude-opsporingssoftware-leverancier Friss neemt Polonious over. Met de software van dit Amerikaanse bedrijf voor fraude-onderzoek en casemanagement kan Friss nog beter schadeverzekeraars bedienen met de detectie van fraude. Ook particuliere onderzoeksbedrijven vormen een groeiende markt.

Volgens Friss kunnen schade- en fraude-onderzoekers dankzij de software van Polonious beter onderling communiceren door meer data en fraude-scenario’s toe te voegen. Ze zouden meer dossiers kunnen verwerken. Door automatisering van repeterende handmatige werkzaamheden gaan bovendien de administratiekosten omlaag. Ook het it-beheer zou minder kosten. 

Friss dat haar hoofdvestiging in Utrecht heeft, breidt hiermee ook de klantenkring in de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland uit. 

Afgelopen februari maakte de leverancier van ai-gebaseerde fraude-analyse dubbele groeicijfers bekend. 43 nieuwe verzekeraars werden als klant binnengehaald. Het bedrijf breidde uit naar Spanje, Frankrijk, Brazilië, Uruguay en Nieuw-Zeeland. Ook nam Friss het Amerikaanse Terrene Labs over. De expansie in de VS werd mede mogelijk door een serie B-financiering van 55 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7327362). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.