Managed hosting door True

Friss verwerft Amerikaans Polonious

 

De Nederlandse fraude-opsporingssoftware-leverancier Friss neemt Polonious over. Met de software van dit Amerikaanse bedrijf voor fraude-onderzoek en casemanagement kan Friss nog beter schadeverzekeraars bedienen met de detectie van fraude. Ook particuliere onderzoeksbedrijven vormen een groeiende markt.

Volgens Friss kunnen schade- en fraude-onderzoekers dankzij de software van Polonious beter onderling communiceren door meer data en fraude-scenario’s toe te voegen. Ze zouden meer dossiers kunnen verwerken. Door automatisering van repeterende handmatige werkzaamheden gaan bovendien de administratiekosten omlaag. Ook het it-beheer zou minder kosten. 

Friss dat haar hoofdvestiging in Utrecht heeft, breidt hiermee ook de klantenkring in de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland uit. 

Afgelopen februari maakte de leverancier van ai-gebaseerde fraude-analyse dubbele groeicijfers bekend. 43 nieuwe verzekeraars werden als klant binnengehaald. Het bedrijf breidde uit naar Spanje, Frankrijk, Brazilië, Uruguay en Nieuw-Zeeland. Ook nam Friss het Amerikaanse Terrene Labs over. De expansie in de VS werd mede mogelijk door een serie B-financiering van 55 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7327362). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.