Managed hosting door True

BKR verbetert kredietinformatie met Human Inference

 

Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) gebruikt sinds kort software van ict-bedrijf Human Inference ter verbetering van de informatie over de financiële situatie van consumenten. Daartoe integreerde het bureau de databewakingstool Datahub in zijn nieuwe Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI).

Datahub is software die het mogelijk maakt om efficiënt, accuraat en AVG-proof te werken met grote hoeveelheden data. BKR gebruikt de toepassing om gegevens over kredieten en eventuele betalingsachterstanden van consumenten te bewaken en controleren.

De gegevens zijn afkomstig van ruim 240 kredietverstrekkers, die ze registreren in een nationaal kredietregister. Daarin staat informatie over ongeveer elf miljoen Nederlanders. De informatie wordt gedeeld met klanten van BKR, die ermee de kredietwaardigheid van consumenten beoordelen.

Matching algoritmes

De software van Human Inference gebruikt zogeheten matching algoritmes. Deze koppelen persoonsgegevens aan informatie over kredietbedragen, looptijd en aflossingstermijn, zoals beschikbaar in het CKI. Volgens de leverancier zorgt dit voor borging van de datakwaliteit in dit kredietinformatiesysteem.

Het BKR bouwde het CKI zelf, maar besloot qua databewaking te kiezen voor standaardsoftware die in de cloudomgeving van Microsoft Azure draait. Dit levert een ‘aanzienlijke kostenbesparing’ op ten opzichte van nieuwbouw, aldus het kredietbureau.

Human Inference heeft zijn hoofdkantoor in Arnhem en is ruim 35 jaar actief in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7273270). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Fintech

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.