Managed hosting door True

Mastercard kondigt afscheid Maestro aan

 

Het logo van Maestro.

Na dertig jaar kondigt Mastercard aan te stoppen met Maestro, een veel gebruikte techniek om te pinnen in winkels. Het betalingsbedrijf gaat vanaf 1 juli 2023 alle Maestro-betaalpassen vervangen door de Debit Mastercard. Overigens gaat concurrent Visa zijn huidige V Pay-kaarten eveneens vervangen en wel door Visa Debit-kaarten.

Maestro is een beveiligde standaard voor pinpas-betalingstransacties en bij uitstek geschikt voor het afrekenen in winkels en de horeca. Volgens Mastercard kunnen Maestro-kaarten niet consequent worden gebruikt voor online-betalingen, deels omdat de nummeringsconventie op Maestro-kaarten (tot negentien cijfers) niet compatibel is met veelgebruikte e-commerceportalen. Door de verdere groei van e-commerce loopt de betalingstechniek tegen zijn grenzen op.

Wereldwijd zijn nog ruim vierhonderd miljoen Maestro-kaarten in omloop die vervangen moeten worden. Klanten krijgen met de Debit Mastercard een 'creditcard-achtige' ervaring. Ze kunnen er online mee betalen en een Debit Mastercard valt bijvoorbeeld ook te gebruiken als garantie om een reisboeking te maken.

Voordelen

Winkeliers met een pinautomaat die alleen Maestro-betalingen accepteert, moeten een software-update ondergaan. Die vindt automatisch plaats. Banken en betaalinstellingen zijn inmiddels begonnen met het aanpassen van hun systemen om Maestro-winkeliers te helpen alle betaalmiddelen geaccepteerd te krijgen. Naar verwachting kunnen klanten eind 2022 bij de meeste Nederlandse kassa’s met kaarten van Debit Mastercard en Visa Debit betalen.  

Een bijkomend voordeel van de nieuwe Nederlandse betaalpassen is dat die op tal van plaatsen in het buitenland te gebruiken zijn. Zo kan iemand met een Nederlandse betaalpas in de VS wel bij een pinautomaat geld opnemen, maar lukt het vaak niet om er in winkels mee te betalen. De nieuwe betaalpassen zullen straks in de VS net zo worden geaccepteerd als de creditcards van Mastercard en Visa.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7262408). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Fintech

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.