Managed hosting door True

Prosus doet miljardenovername in India

 

Tech-investeerder Prosus neemt voor bijna vijf miljard dollar de grote Indiase digitale betalingsprovider BillDesk over. Door de acquisitie groeit PayU, de fintech- en betaaldienstenpoot van Prosus, uit tot een van ‘s werelds toonaangevendste leveranciers van online-betaaldiensten.

Behalve in Latijns-Amerika en EMEA, behoort PayU ook in India tot de grotere partijen. Eerder werden daar bedrijven als CitrusPay, Paysense en Wibmo ingelijfd. PayU richt zich op snelgroeiende markten en actief op gebied van binnenlandse en internationale betalingen, kredietfinanciering van kleine bedrijven en consumentenkrediet en fintech.

Bob van Dijk, topman bij Prosus, zegt een lange en diepe relatie met India te hebben. Sinds 2005 werkt de tech-investeerder daar samen met enkele van de meest dynamische ondernemers en nieuwe technologiebedrijven. Prosus heeft volgens Van Dijk tot nog toe al bijna zes miljard dollar geïnvesteerd in Indiase technologie. De deal met BillDesk zal dat verhogen tot meer tien miljard.

Van Dijk noemt BillDesk een voorbeeld van een bedrijf dat laat zien waar Indiase ondernemers toe in staat zijn. Volgens hem kunnen zij goed producten en diensten ontwikkelen. Bovendien begrijpen ze het belang van schaal en waarde. Zeker in een land zo groot als India is het belangrijk om snel te kunnen schalen. 

Klappen

Voor Prosus is India de belangrijkste investeringsbestemming. De tech-investeerder heeft een groot belang in de Chinese internetgigant Tencent (communicatieplatforms en sociale media), maar dat bedrijf zit in de hoek waar de klappen vallen. De manier waarop de regering in Beijing de techsector aanpakt, heeft Westerse investeerders kopschuw gemaakt.

Prosus, genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs, behoort tot de grootste tech-investeerders  in de wereld. Het bedrijf waarvan de meerderheid in handen is van het Zuid-Afrikaanse conglomeraat Naspers, heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam. 

De investeringsgroep zit in online-advertenties, besteldiensten voor voedsel, betalingen, fintech en onderwijstechnologie. India, Rusland, Brazilië en China behoren tot de grootste markten. Prosus investeert ook in gezondheidszorg, logistiek, blockchain en sociale commercie. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7237208). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Fintech

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.