Managed hosting door True

Mobiel betalen neemt hoge vlucht

 

Het pasloos pinnen aan de winkelkassa is in opmars. Deze manier van betalen met een smartphone, slim horloge of wearable overtreft het insteken van een pinpas in de betaalterminal.

De Betaalvereniging Nederland schrijft het groeiende succes van contactloos betalen toe aan de invoering van Apple Pay en Google Pay. Afrekenen met een mobiele telefoon krijgt op den duur de overhand, zeker als alle smartphones een near-field communication (nfc)-chip bevatten. Sommige banken bieden hun klanten ook de mogelijkheid om contactloos te betalen met een passieve wearable, een draagbaar sieraad met ingebouwde contactloze betaalchip, zoals een ring, armband of horlogebandje.

In juli was 86 procent van alle pinbetalingen contactloos. Bijna één op de vijf van die contactloze betalingen gebeurde zonder betaalpas, dus via een device. De pandemie heeft het contactloos betalen overigens bevorderd, omdat veel klanten liever geen pinapparaat meer aanraken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7229381). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Fintech

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.