Managed hosting door True

Utrechtse fraudespeurneus Friss haalt 55 mln op

 

Onderzoek security

Drieënhalf jaar na zijn eerste investeringsronde heeft ict-bedrijf Friss 55 miljoen euro (65 miljoen dollar) vers kapitaal opgehaald. De Utrechtse specialist op het gebied van geautomatiseerde detectie van verzekeringsfraude besteedt het geld aan productinnovatie, nieuwe markten en groei van het bedrijf.

Het verse kapitaal is afkomstig van investeringsmaatschappij Accel-KKR en de huidige investeerder Aquiline, die eind 2017 15 miljoen euro beschikbaar stelde aan Friss. Ook toen was het kapitaal bestemd voor productontwikkeling en groei.

Friss is opgericht in Utrecht in 2006 door huidig algemeen directeur Jeroen Morrenhof en huidig technisch directeur Christian van Leeuwen. Inmiddels heeft het bedrijf naast de Domstad vestigingen in de Verenigde Staten (Ohio), Duitsland, Latijns-Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje. Een deel van de nieuwe kapitaalinjectie gaat naar uitbreiding van deze markten.

Verzekeraars

Tot nu toe heeft de onderneming meer dan tweehonderd implementaties van zijn online fraudedetectietool verzorgd. Het zijn voornamelijk verzekeringsmaatschappijen die de tool gebruiken.

Verzekeraars hebben te maken met veeleisende klanten die snel geleverde gepersonaliseerde diensten verwachten. Door te automatiseren hopen ze efficiënter te werken en klanten op hun wenken te bedienen.

De saas-oplossing van Friss gebruikt kunstmatige intelligentie om de risico's bij acceptatie en schadeclaims te beperken. Verzekeringsfraude is een groeiend probleem en Friss levert een oplossing door gebruik te maken van nieuwe technologie en een rijk data-ecosysteem, aldus de nieuwe investeerder Accel-KKR.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7222245). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.